VEELGESTELDE VRAGEN

Wat kan ik allemaal verwachten? 

Intrinsieke waarde van bedrijf berekenen

Goede beleggers gaan op zoek naar wat een bedrijf ècht waard is en vergelijken dit met de prijs van een aandeel. In de praktijk zijn prijs en waarde het grootste deel van de tijd niet aan elkaar gelijk. Dat betekent dat een aandeel over- of ondergewaardeerd is. Wanneer een aandeel ruim voldoende goedkoop is, stappen topbeleggers in. In de masterclass krijg je antwoord op vragen als: Hoe groeit de intrinsieke waarde van een bedrijf en hoe kun je deze berekenen? Welke waarderingsmethoden geven het meeste rendement en waarom?

 


Onderscheid tussen informatie en ruis

Topbeleggers besteden hun kostbare tijd aan 2 vragen: Welke informatie is relevant voor mij als belegger? En welke ontwikkelingen zijn voorspelbaar? Beleggen wordt een stuk makkelijker als je weet welke informatie je wilt gebruiken en welke ruis je beter kunt negeren. In de masterclass krijg je antwoord op vragen als: Welke verschillende soorten concurrentievoordelen zijn er? Wat zijn de drivers binnen verschillende sectoren? Wat zijn de sterkste en meest winstgevende businessmodellen voor de toekomst?

 


Contrair denken en handelen is de sleutel

Een goed idee hebben en gelijk krijgen is nog niet voldoende om veel rendement te maken als er consensus heerst in de markt. Topbeleggers behalen hun winsten door contrair te handelen aan de beurs. Dat kan alleen met voldoende kennis, discipline, andere mindset en een goed gespreide portfolio. In de masterclass krijg je antwoorden op vragen als: In welke specifieke situaties ben je in het voordeel ten op zichte van de professionals? Welke psychologische valkuilen wil je voorkomen? Hoe kun je een winnende portfolio samenstellen? 

 


Ik heb nog weinig tot geen kennis over beleggen. Is deze masterclass voor mij geschikt?

Dit is de meest gestelde vraag en het antwoord is volmondig: Jazeker! Circa 40% van alle deelnemers aan deze masterclass heeft weinig tot geen kennis over beleggen. Zij geven aan dat ze de masterclass heel goed konden volgen en ontzettend leerzaam vonden. Bekijk ook de klantreviews. De masterclass is duidelijk opgebouwd en alle lessen van topbeleggers worden eenvoudig uitgelegd. Verder ontvangt iedere deelnemer ook uitgebreide documentatie om zaken nog eens rustig na te lezen. 

 

 

Welke waarde heeft de masterclass voor meer gevorderde beleggers?

Ook ervaren beleggers geven aan dat ze onder de indruk zijn van alle diepgaande kennis en unieke inzichten van topbeleggers. De kracht van de masterclass zit in de samenhang en details die een wereld van verschil maken bij goede investeringsbeslissingen. Naast de belangrijkste lessen uit de 50 beste boeken die ooit over beleggen zijn geschreven, worden ook de hoogtepunten besproken uit colleges van de meest vooraanstaande universiteiten uit de VS. 

 

 

Waarin verschilt deze masterclass van andere cursussen beleggen?

Bij andere cursussen wordt er vaak veel algemene informatie over beleggen gegeven. Hiermee leer je begrippen en definities, maar dat betekent meestal niet dat je ook goed of beter leert beleggen. In deze masterclass krijg je diepgaande kennis en unieke inzichten van topbeleggers. Onbetaalbare lessen die je gelijk leert toepassen. Verder is het goed om te benadrukken dat deze masterclass 100% onafhankelijk is - deelnemers waarderen de kritische blik van Lennart.

 

 

Op welke topbeleggers is de masterclass gebaseerd?

Warren Buffett, Benjamin Graham, Charlie Munger, Joel Greenblatt, James O'Shaughnessy, Peter Lynch, James Montier, Guy Spiers, Philip Fisher, Seth Klarman, Nassim Taleb, Jeremy Siegel, Bruce Greenwald, Mohnish Pabrai, David Einhorn, Bill Miller, Howard Marks en Tobias Carlisle. 

 

 

Welke beleggingsproducten worden behandeld?

De focus in de masterclass ligt volledig op fundamentele analyse van aandelen. Dit wordt waardebeleggen genoemd. Er wordt niets gedaan met technische analyse, daytrading of andere producten zoals: obligaties, opties, trackers, crypto valuta en vastgoed investeringen. 

 

 

Hoe weet ik zeker dat deze methode werkt?

De masterclass is gebaseerd op een groot aantal topbeleggers die gezamenlijk honderden miljarden dollars beleggen en vaak al meer dan 25 jaar in het vak zitten. Ze hebben al meerdere hoogte- en dieptepunten op de beurs meegemaakt en indrukwekkende resultaten neergezet. Natuurlijk ben je na 1 dag nog geen topbelegger, want beleggen leer je vooral door te doen. Maar de masterclass geeft wel een enorme kennisboost van bewezen strategieën. Volg ook mijn portfolio geïnspireerd op de lessen van topbeleggers.

 

 

Wordt er in de masterclass ingespeeld op actuele marktontwikkelingen?

Er zijn deelnemers die al meerdere keren hebben deelgenomen aan de masterclass. Een groot compliment! Circa 70% van de masterclass blijft qua inhoud hetzelfde, omdat deze lessen tijdloos en onbetaalbaar zijn. De overige 30% betreft het actualiseren van voorbeelden en meer focus op inzichten die op dit moment relevant zijn. Topbeleggers zijn leermachines met continu oog voor veranderingen in sectoren en bewegingen op de financiële markten.

 

 

Wat heb ik na de masterclass allemaal geleerd?

- Kun je sneller goede bedrijven en aandelen vinden

- Heb je kennis van de sterkste businessmodellen voor de toekomst

- Kun je effectiever bedrijven financieel analyseren

- Kun je de intrinsieke waarde van bedrijven beter berekenen

- Heb je kennis van de beste waarderingsmethoden voor aandelen

- Kun je makkelijker belangrijke koop- en verkoopsignalen herkennen

- Kun je de kwaliteit van management beter beoordelen

- Heb je belangrijke andere mindset over succesvol beleggen

- Kun je een goed gespreide portfolio samenstellen

 

 

Is de masterclass in het Nederlands?

Jazeker. De masterclass en alle documentatie zijn in het Nederlands. Je krijgt wel inzicht in een aantal engelse termen en financiële ratio's, zodat je ook makkelijker diverse websites en stockscreeners leert gebruiken. 

 

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Deelname is gebaseerd op een all-in prijs inclusief eigen uitgebreide documentatie, consumpties en luxe lunch. Verder krijgen alle deelnemers gratis toegang tot boordevol extra lesmateriaal: e-books, checklisten, websites, stockscreeners en veel praktische tips. 

 

 

Wordt er (groeps)korting gegeven?

Voor de masterclass geldt een vaste prijs van 295 euro per persoon en voor inschrijvingen vanaf 2 personen 245 euro (excl. BTW). Deze masterclass is iedere euro waard en daarom wordt er ook niet gestunt met prijzen. Voor groepen vanaf 12 personen is het mogelijk om een speciaal evenement te organiseren. Neem contact op voor meer informatie.

 

 

Hoe groot is de groep deelnemers?

Voor optimaal leerrendement bestaat de groep uit maximaal 25 deelnemers. Vaak houden mensen na de masterclass ook onderling contact om kennis en ideeën te blijven uitwisselen. 

 

 

Hoe vaak wordt de masterclass gegeven?

De masterclass wordt een paar keer per jaar georganiseerd in de periode september t/m april in het Mercure City hotel in Amsterdam. Deze locatie ligt buiten het stadscentrum en is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. Wil je een andere keer deelnemen? Meld je dan onderaan aan op de website voor meer informatie. Je wordt dan als eerste vrijblijvend geïnformeerd wanneer er een nieuwe masterclass is gepland. 

 

 

Is de masterclass ook als lezing te boeken?

Jazeker. De masterclass wordt ook hoog beoordeeld als lezing op zakelijke evenementen en universiteiten. Een inspirerend verhaal over leiderschap, businessmodellen, investeringsbeslissingen en innovatie! Daarnaast is het vanaf 12 personen al mogelijk om het volledige dagprogramma te organiseren. Neem contact op voor alle mogelijkheden.