GOEROES

De belangrijkste lessen in één Dag. Warren Buffett wordt gezien als 's werelds beste belegger. Naast zijn financiële kennis onderscheidt hij zich met het doorgronden van businessmodellen, sectoren, management en concurrentievoordelen. 

 

Joel Greenblatt vertaalde de kennis van Buffett naar een kwantitatieve aanpak. Hij behaalt veel succes met zijn 'magische formule' en geeft hoog niveau colleges aan Columbia University in New York

 

James O'Shaughnessy zette de financiële wereld op zijn kop met zijn onderzoek naar welke ratio's het meeste rendement opleveren en het beste werken in relatie tot de omvang van bedrijven.

 

Charlie Munger is businesspartner van Warren Buffett en heeft misschien wel het beste 30-seconden brein ter wereld. Hij is meester in het ontdekken van oorzaak-gevolg relaties en hoe je beter onafhankelijk kan denken.

 

Nassim Taleb is een oud Wallstreet medewerker, maar vooral bekend als groot filosoof en statisticus. Zijn kennis over risico's en impact mag niet ontbreken bij portfolio management.

 

James Montier is gespecialiseerd in de kwantitatieve aanpak van value beleggen. Hij is belegger, auteur en de grote man achter veel data analyses, waaronder voor de publicaties van Joel Greenblatt.

 

Bruce Greenwald is professor aan Columbia University en geeft de meest hoogstaande colleges over value beleggen. De plek waar Benjamin Graham vroeger les gaf aan Warren Buffett.

 

Tobias Carlisle is een belangrijke nieuwkomer. Hij probeert oude theorieën van topbeleggers te moderniseren en komt tot een aantal verrassende conclusies.

 Jeremy Siegel is een graag geziene gast in de financiële wereld en vooral bekend van zijn boek Stocks for the long run met veel waardevolle inzichten gebaseerd op harde data.

 

Peter Lynch is een succesvolle belegger en bekend van zijn boek One up on Wall Street met veel bruikbare tips om beter te leren beleggen. 

 

Bill Miller investeert in tegenstelling tot andere value beleggers veel in technologie bedrijven en verslaat al jarenlang de marktindex.

 

Howard Marks is expert op het gebied van cyclussen en de relatie met de beurs. Deze kennis is belangrijk om te bepalen wanneer je meer agressief of defensief moet beleggen.

 

Seth Klarman is een succesvolle value belegger en bekend van zijn boek Margin of Safety. Dit boek is niet meer te verkrijgen en tweedehands gaan de prijzen door het dak. 

 

Mohnish Pabrai is een belangrijke nieuwkomer en dankt zijn carrière als topbelegger volledig aan alle opgedane lessen van Warren Buffett en Charlie Munger.

 

Guy Spier werkt als belegger vanuit Zwitserland en heeft samen met Mohnish Pabrai de hoogste prijs betaald op een veiling om te mogen lunchen met Buffett.

 

David Dreman heeft een lange carrière in de financiële wereld en heeft diverse boeken geschreven, waaronder ook Contrarian Investment Strategies.

 


Maximaal 25 deelnemers voor optimaal leerrendement.