LENNART REMEIJSEN

Expert, vereenvoudiger en onafhankelijk.


   

"Ik wil de beste en méést complete mindmap van Topbeleggers bouwen en deze kennis op een toegankelijke manier delen."

 

Mijn naam is Lennart Remeijsen en ik heb een enorme passie voor beleggen. Hieronder zal ik kort mijn persoonlijke ontdekkingsreis vertellen, waardoor je ook een helder beeld krijgt wat je allemaal van de Masterclass kunt verwachten.

 

Ik kocht 20 jaar geleden een tweedehands boekje over beleggen gebaseerd op ’s werelds rijkste belegger Warren Buffett. Ik nam het mee op vakantie, las het drie keer uit op het strand en dacht: Zo makkelijk kan het toch niet zijn? Achteraf gezien was het geen best boek en zeker niet zo makkelijk als werd voorgespiegeld. Maar mijn aandacht was getrokken en ik wist waar ik de rest van mijn leven heel goed in wilde worden.

 

Diversiteit aan beleggers houdt de beurs in evenwicht

Wat ik mooi vind aan beleggen is dat veel verschillende mensen het kunnen doen. Mensen met een lange of korte tijdshorizon. Mensen die acteren op gevoel of verstand. Mensen van alle leeftijden. Beginners, meer ervaren beleggers en professionals. Mensen die (wel of niet bewust) risico’s nemen of vermijden. Al deze groepen mensen komen samen op de aandelenmarkt en juist deze diversiteit zorgt ervoor dat de beurs het grootste deel van de tijd in evenwicht blijft. 

 

Het is goed om je te realiseren dat een transactie in aandelen altijd bestaat uit een koper en verkoper. Als jij aandelen koopt, is er dus ergens iemand anders op de wereld die denkt dat het beter is om te verkopen. Dat fascineert mij en zo is de naam van de Masterclass ontstaan...Rijke belegger, arme belegger. Een krachtige vraag is daarom altijd: Waarom zou mijn brein (na een hele lange evolutie) het toch fout kunnen hebben? Waarom zijn we vaak niet zo rationeel als we denken?

 

Goede beleggers zijn leermachines

Op de aandelenmarkt speel je dus tegen andere mensen, maar de grootste vijand ben jezelf. Keer op keer blijkt uit onderzoek dat 80% van de beleggers niet in staat is om de index te verslaan, laat staan over een reeks van jaren. Beleggen draait om zelfontwikkeling. Goede beleggers zijn leermachines die tijdig nieuwe toekomstige trends ontdekken, maar ook hebben geleerd van gebeurtenissen en patronen uit het verleden. Al dat leren zal leiden tot meer zelfvertrouwen en daar ligt vervolgens weer een nieuw gevaar. Dé sleutel is om slimmer te worden en toch bescheiden te blijven.

 

Beleggen is geen wetenschap, maar het maakt wel gebruik van andere wetenschappen zoals natuurkunde, biologie, wiskunde, psychologie en sociologie. Wanneer je de belangrijkste modellen van deze verschillende disciplines leert kennen, ontstaat er een raamwerk in je hoofd (een soort algoritme). Dit zal leiden tot betere beslissingen en het voorkomen van grote fouten. En eerlijk: dat kost tijd en energie, maar deze Masterclass zal je een enorme kennisboost geven.

 

Er zijn 3 soorten besluiten: kopen, verkopen en niets doen

Uiteindelijk gaat al die opgedane kennis over beleggen een trechter in, waarbij er feitelijk maar 3 uitkomsten mogelijk zijn: aandelen kopen, verkopen of niets doen. Ook niets doen is een besluit en ironisch genoeg vaak het beste besluit. Aandelen die je niet hebt, niet kopen. Aandelen die je wel hebt, niet verkopen. Maar het valt niet mee om in een wereld die steeds sneller en meer irrationeel(!) wordt, als belegger wel geduldig en wel rationeel te blijven. Hoe zie je tussen alle ruis nog de relevante informatie en wanneer stap je in? Topbeleggers zijn meesters in geduld uitoefenen bij zowel het kopen als verkopen van aandelen. En als je vraagt wat ze nog kunnen verbeteren antwoorden de meesten: nog meer geduld hebben.

 

Zaken die complex lijken terugbrengen naar de eenvoud

Mijn missie is eenvoudig: Ik wil de beste en méést complete mindmap van Topbeleggers bouwen en deze kennis op een toegankelijke manier met andere mensen delen. Zaken die complex kunnen lijken heb ik teruggebracht naar de eenvoudige essentie. Daarbij heb ik een kritisch oog voor waar succes en falen vandaan komen en de kennis die het verschil maakt. Verder ben ik ook heel open over mijn eigen lessons learned hierbij. Leren van fouten is zo veel effectiever dan het bestuderen van succes, omdat de causale relaties veel sterker zijn.

 

Welkom in mijn wereld. Doe je mee?

 

Groeten,

Lennart Remeijsen 

 

 

Maximaal 25 deelnemers voor optimaal leerrendement.