BLOGS

Goede beleggers zijn leermachines.

Blog#6: Beleggen als Worldly Wisdom

Beleggen is geen pure wetenschap, maar maakt wel gebruik van alle andere wetenschappen. Beleggen wordt daarmee een soort super wetenschap. Als je kennis hebt van de belangrijkste modellen uit de psychologie, biologie, natuurkunde, wiskunde en sociologie, zal je ook enorm groeien als belegger. Door theorieën te combineren zal je steeds beter in staat zijn om meer onafhankelijk te denken. 


Blog#5: Winstgevende sectoren vinden met 7 vragen

De sleutel tot ècht succesvol beleggen, is om meer te gaan specialiseren in een aantal sectoren. Bij mijn analyses kwam ik erachter, dat je vanuit de visie van topbeleggers, vaak dezelfde vragen per sector wil beantwoorden. Na het lezen van deze blog ben je in staat om sectoren makkelijker, effectiever en sneller dan ooit te analyseren en te bepalen of het aantrekkelijk is om hierin te beleggen of niet.


Blog#4: Contrair handelen: Waar zit jouw EDGE?

Wanneer je aandelen koopt, neem je het op tegen duizenden analisten over de hele wereld. Je zou zeggen dat je hier als particuliere belegger niet tegenop kan, maar dat is niet waar. Integendeel, er zijn diverse situaties waarbij je als kleinere belegger veel gemakkelijker kan profiteren dan professionals. In deze blog geef ik meer inzicht in de belangrijke vraag: Waar zit jouw EDGE?


Blog#3: Ratio's veel slimmer toepassen

Na het lezen van deze blog heb je meer inzicht in welke ratio’s worden gebruikt door ’s werelds beste beleggers. Welke ratio’s leveren wanneer het meeste rendement op en waarom? Welke ratio’s gebruik je voor kleine of grote bedrijven? Waarom zijn de ratio’s voor financiële en niet-financiële instellingen anders? Het is niet ingewikkeld, maar het maakt een wereld van verschil om bedrijven objectiever te waarderen.


Blog#2: Heilige graal in beleggen

In het bekende managementboek “Good to Great” van Jim Collins wordt gezocht naar de kenmerken van geweldige bedrijven. In deze blog bespreek ik waarom binnen investing de focus omgekeerd moet liggen op “Great to Good”. Waarom wordt Warren Buffett door veel mensen verkeerd begrepen? Wat betekent mean reversion en waarom is dit de heilige graal binnen beleggen? Na het lezen van deze blog kun je beter beleggen met significant meer rendement. 


Blog#1: Concurrentiekracht kun je berekenen

Bruce Greenwald is professor aan de Columbia University in New York en geeft hoogstaande colleges op het gebied van value beleggen. De plek waar Benjamin Graham vroeger les gaf aan Warren Buffett. In deze blog sta ik stil bij de belangrijkste les die Greenwald leert aan zijn internationale studenten: Hoe kun je de concurrentiekracht van bedrijven bepalen en berekenen?


Maximaal 25 deelnemers voor optimaal leerrendement.